Hoppa till huvudinnehåll

Om Fortem

Ledande inom luftutrymmeskontroll

Fortems produkter.

Fortem Technologies är en framstående aktör inom luftutrymmeskontroll, säkerhet och försvar med avancerade lösningar för att upptäcka och bekämpa farliga drönare.

Man är det enda företaget som har ett dokumenterat fungerande system för att på ett kontrollerat sätt ta hand om oönskade drönare på ett säkert sätt, utan att sätta andra i fara.

Genom ett integrerat och avancerat system med distribuerad radar sensorer med integratrad AI-analys, djup sensorintegration och autonom drönarfångst övervakar och skyddar Fortem platser, infrastrukturer, städer och regioner runt om i världen.

En av de främsta referenserna är att systemet används för att skydda infrastruktur anläggningar i Ukraina från Kamikaze drönare från Iran till exempel Shahed-131 / 136”.

Fortems produkter har utvecklats och testats under flera år i tillämpningar för USA:s försvarsdepartement (DoD) och är nu även tillgängliga för kommersiell användning.

Företaget har sitt huvudkontor i Pleasant Grove, Utah, och är ett privatägt företag med stöd från företag som Toshiba, Boeing, DCVC, Mubadala Investment Company och Signia Venture Partners.